Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Ondernemers aan de bak

Tegen zwerfafval

De campagne

Eten afhalen, afval opruimen

Gemeente Roosendaal wil samen met de eigenaren van restaurants en de inwoners van Roosendaal streven naar een 100% zwerfafvalvrije gemeente. Met een campagne gericht op gedragsverandering, willen we ervoor zorgen dat de hoeveelheid zwerfafval minder wordt.

De horeca zijn verplicht om de openbare ruimte in een straal van 25 meter van hun vestiging afvalvrij te houden. Om de horeca hierin te ondersteunen hebben we een campagne ontwikkeld. Met de campagne willen we bewustwording creëren bij onze inwoners en er zo voor zorgen dat zij hun afval netjes weggooien. Daarnaast stimuleren we horeca ondernemers om minder plastic te gebruiken en helpt de campagne hen om hun omgeving vrij van zwerfafval te houden. Zo gaat ook de lokale horeca aan de bak tegen zwerfafval.

Voor restauranteigenaren

(Afhaal)restaurants aan de bak tegen zwerfafval

We willen een 100% zwerfafvalvrije gemeente zijn. Om dit te bereiken werken we graag samen met (afhaal)restaurants, omdat het afhalen van eten voor veel zwerfafval zorgt door mensen die het afval niet netjes in een prullenbak doen. Daarom vragen we restauranteigenaren om mee te doen met onze campagne ‘Eten afhalen? Afval opruimen’. Met de campagne willen we bewustwording creëren bij onze inwoners en er zo voor zorgen dat zij hun afval netjes opruimen. Daarnaast stimuleren we restauranteigenaren om minder plastic te gebruiken en hun omgeving vrij van zwerfafval te houden. Zo gaat ook de lokale horeca aan de bak tegen zwerfafval.

Hoe werkt het?

Om jou als horecaondernemer zoveel mogelijk te ontzien, bieden we een compleet campagnepakket aan. Dit campagnepakket bieden we de eerste keer gratis aan. Hierna heb je de mogelijkheid om verschillende middelen naar keuze na te bestellen.

 

Het standaard campagnepakket bestaat uit:

Servetten

Afhaaltassen

Poster

Daarvoor doen we het

De voordelen Van deze campagne

Deelnemen aan deze campagne biedt verschillende voordelen, zoals:

  • Minder afval in de eigen omgeving (>25m).
  • Positieve PR via lokale kranten en kanalen van de Gemeente Roosendaal
  • Kant-en-klare campagnepakketten
  • Bijdragen aan een schonere leefomgeving
  • Het eerste campagnepakket is volledig gratis!

Deelnemers