Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Saverpas

Altijd op tijd aan de bak!

Alles over de saverpas

Ieder huisadres beschikt over twee Saverpassen. Elke Saverpas is gebonden aan een adres. Dat betekent dat je de Saverpas niet mag uitlenen. Als je verhuist, dan laat je je Saverpas in het huis achter.

Met de Saverpas

  • Krijg je toegang tot het Grondstoffencentrum.
  • Kun je jouw afval in de ondergrondse container weggooien als jouw adres daarop is aangesloten.
  • Kun je gratis gebruik maken van de ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en textiel.
  • Kun je PBD-afvalzakken uit de zakkenautomaat halen.
Lees meer

Ondergrondse container

Is jouw adres aangesloten op een ondergrondse container? Dan kun je, door jouw Saverpas aan te bieden, je afval in de ondergrondse container weggooien.

Je kunt het via www.saver.nl op basis van het nummer op jouw Saverpas checken hoe vaak je al restafval hebt aangeboden bij de ondergrondse container.

 

Saverpas kwijt of gestolen

Is je Saverpas kapot of ben je hem kwijt? Neem dan contact op met de Servicelijn van Saver: 0165 – 597 777 of stuur een mail naar info@saver.nl. Saver blokkeert dan de pas, zodat een ander er geen misbruik van kan maken. Een nieuwe pas is aan te vragen via mijn.saver.nl.

Verhuizing

Als je gaat verhuizen, laat je de Saverpassen achter in de woning. De Saverpas is namelijk adresgebonden.

Verhuis je naar een woning waarbij je nog containers moet aanvragen voor de woning? Dan krijg je de Saverpas automatisch toegestuurd, nadat je de containers hebt aangevraagd.

 

Grondstoffencentrum

Met de Saverpas krijg je toegang tot het Grondstoffencentrum. Wil je afval aanbieden bij het Grondstoffencentrum, zorg er dan dus voor dat je jouw Saverpas bij je hebt. Hoewel je bijna alle afvalstromen gratis kunt aanbieden, moet je voor grof restafval en dakleer betalen. Neem dus ook je pinpas mee als je het Grondstoffencentrum bezoekt. Het is namelijk niet mogelijk om met cash geld te betalen. Wil je meer weten over de werking van het Grondstoffencentrum en de tarieven voor het aanbieden van afval? Kijk dan op de subpagina ‘Grondstoffencentrum’ op deze website.

Lees meer

FAQ

  • Je betaalt alleen voor (grof) huishoudelijk restafval en dakleer. Je betaalt hiervoor per kilogram. Er wordt altijd begonnen met een startgewicht van 2 kg. Bij grof huishoudelijk restafval moet je denken aan een bankstel. Deze bestaat o.a. uit textiel, schuimrubber, metaal en hout. Stel dat je de bank uit elkaar haalt en de grondstoffen apart aanbiedt, dan betaal je niets.

    Elektrische apparaten en alle andere afvalstromen worden gezien als grondstoffen (voor nieuwe producten) en kunnen gratis (mits gescheiden!) worden afgeleverd op het Grondstoffencentrum.

    Voor grof huishoudelijk afval en dakleer betaal je per kg €0,24 met een starttarief van €0,48.

     

  • Het Grondstoffencentrum is open op dinsdag t/m zaterdag van 08.00 tot 16.30 uur.