Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Beter afval scheiden

Wat hoort waar?

In de gemeente Roosendaal zamelen we afval op verschillende manieren in. Om ervoor te zorgen dat jij precies weet wat waar hoort, hebben we een handig overzicht gemaakt in de vorm van de ‘Pictogrammenkaart’. Deze kaart hebben we in 17 talen gemaakt, zodat het voor iedere inwoner duidelijk is waar welke afvalsoort hoort. De gemeentelijke handhavers hebben deze kaarten in alle talen op zak. Ze gebruiken de pictogrammenkaarten zo om inwoners te informeren over het goed scheiden van afval.

Wel/niet lijst

Om ervoor te zorgen dat je in één overzicht duidelijk kunt zien welk afval waar hoort, is de wel/niet lijst ontwikkeld. In dit overzicht vind je precies welke producten waar horen m.b.t. de grondstofstromen PBD, papier en GFT+E. Hang hem op aan de muur of leg hem in de keukenla; zo weet je makkelijk en snel wat waar hoort!

Download de wel/niet lijst

Beter afval scheiden

Naast de pictogrammenkaart en de wel/niet lijst, helpen we je graag ook op weg met extra informatie over wat waar hoort en waarom. Ook vind je hier alle informatie over hoe je afval moet aanbieden op de ophaaldagen en waar je het kunt laten in de ondergrondse containers. Zo heb je alle informatie over afval altijd bij de hand.

 

Meer over restafval

Meer over GFT+E

Meer over PBD

Meer over papier

Meer over textiel

Meer over glas

Voor al je vragen over afval scheiden

Afvalcoach Erwin

Sinds 2 maart 2020 wordt het restafval 1 keer per 4 weken opgehaald, maar het is soms nog best even wennen om ervoor te zorgen dat de container niet overvol raakt…

Onze afvalcoach Erwin helpt je daarbij! Erwin weet alles over afval. Hij helpt je graag op weg met handige tips en tricks en beantwoordt graag al jouw vragen over (het scheiden van) afval.

Heb je een vraag of heb je advies nodig? Neem contact op via het contactformulier en stuur je vraag in. Erwin helpt je!

Meer over Erwin