Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Restafval

Restafval

Om ervoor te zorgen dat het aantal ingezamelde kilo’s restafval zo laag mogelijk is, zamelen we afval op verschillende manieren in. Maar wat hoort dan waar? En waar kun je je restafval kwijt?

Welk afval hoort bij het restafval?

Zoals de naam al een beetje verklapt: bij restafval hoort al het huishoudelijke afval wat niet bij het GFT+E, papier of PBD mag. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we de wel/niet lijst samengesteld. Hiermee kun je precies zien welk afval in welke bak of zak mag. Alles wat hier niet bij mag, gooi je bij het restafval.

Bekijk de wel/niet lijst

Huishoudelijk afval met eigen container

De meeste woningen hebben drie eigen containers:

  • Restafval (grijze container)
  • Oud papier (grijze container met blauwe deksel)
  • GFT+E (grijze container met groene deksel)

Na een verhuizing kan je, in de eerste 3 maanden, jouw containers gratis omwisselen voor een ander formaat (140 liter of 240 liter). Deze kun je aanvragen bij Saver via servicelijn@saver.nl of bel naar 0165 – 597777.

Is jouw huidige container stuk? Dan wordt deze in veel gevallen gratis gerepareerd. Behalve wanneer we zien dat de container expres is vernield.  Is de container niet te repareren? Dan ontvang je een nieuwe (tweedehandse) container.

De containers worden op de afgesproken ophaaldagen geleegd door Saver. In de Afvalwijzer zie je op welke dagen dit gebeurt. Je kunt hiervoor inloggen op je Saver-account of je kunt de Afvalwijzer app gebruiken.

Bied de restafvalcontainer aan tussen 18.00 uur (dag vóór ophalen) en 07.30 uur (óp dag van ophalen). Wanneer de container geleegd is moet je deze weer op eigen terrein plaatsen. Let er bij het aanbieden van de container op dat de klep dicht moet zijn en er geen afval mag uitsteken.

Huishoudelijk afval met ondergrondse container

Het kan ook zijn dat je geen eigen restafval container hebt. In dit geval gebruik je hiervoor een ondergrondse container in de buurt. Om de ondergrondse containers te openen gebruik je je Saverpas.

Het bijplaatsen van afval is nergens toegestaan, ook niet wanneer de container – zowel bovengronds als ondergronds – vol is. Daarnaast is het niet toegestaan om huishoudelijk afval in openbare prullenbakken te gooien.