Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Textiel

Waar laat je het?

Recycle textiel

Geef textiel een tweede leven

Kleding en textiel die je zelf niet meer gebruikt, kan op verschillende manieren worden hergebruikt. Zo kun je je kleding of textiel in de textielcontainer inleveren, of kun je er iemand anders blij mee maken via Stichting De Kringloper. Maar niet al het textiel is herbruikbaar. We moeten er goed op letten welke kleding en textiel we inleveren, en hoe we dat doen.

De gouden regel luidt: “Schoon, droog en in een afgesloten zak.”

Om je op weg te helpen leggen we graag uit waar je kleding en/of textiel aan moet voldoen voordat je het inlevert, en kun je via de website precies zien waar je bij jou in de buurt een textielcontainer vindt.

Vind de dichtstbijzijnde textielcontainer

Textiel

Wat mag er wel bij en wat niet?

Een van de eerste vragen om mee te starten voordat je je textiel in de textielcontainer gooit. Het is belangrijk om te weten dat niet alle textiel gerecycled kan worden. Denk bijvoorbeeld aan oude poetslappen waar olie of verf op zit. Door de chemische restanten op het textiel, kan dit niet worden omgezet tot nieuw textiel. Ook is het belangrijk dat de kleding of het textiel droog is. Wanneer dit niet het geval is, kan dit zorgen voor schimmels in de textielcontainer, waardoor alle kleding en textiel onbruikbaar wordt.

Dus wat mag er precies wel in de textielcontainer? Dat is meer dan je misschien zou denken!

een tweede leven

Tips voor jouw textiel

Wanneer je je textiel of kleding inlevert in een van de textielcontainers, wordt het gesorteerd en verwerkt. Zo worden beddengoed en versleten kleding gebruikt om poetslappen of vulling voor autostoelen van te maken. Ook zien we dat gerecycled textiel steeds vaker wordt verwerkt in nieuwe stoffen.

  • Heb je textiel of kleding welke nog in goede staat zijn? Breng het dan naar De Kringloper bij jou in de buurt. Daarmee geef je je items een tweede leven én maak je anderen mensen blij.
  • Wist je dat je textiel, zoals gordijnen of plaids, ook kunt inleveren bij De Kringloper? Mits ze er nog netjes uitzien natuurlijk!
  • De gouden regel luidt: “Schoon, droog en in een afgesloten zak.” Wanneer je items niet schoon en droog zijn, kan dit schimmels veroorzaken in de textielcontainer en kan het textiel niet gerecycled worden.