Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Doe mee met GFT+E

het beter scheiden van afval

Samen aan de bak met GFT+E

GFT+E is groente -, fruit -, tuinafval én etensresten. Al dit afval hoort thuis in de groene afvalcontainer. Van deze afvalstroom worden verschillende nieuwe dingen gemaakt zoals compost. We zien dat GFT+E nog te vaak bij het restafval terecht komt. Dat is natuurlijk zonde, want dan is het verloren. Daarom gaan wij samen aan de bak met het beter scheiden van GFT+E. En daar hebben we jou bij nodig!

Via onderstaande link kun je heel eenvoudig checken wat in welke bak moet.

Klik hier

Waarom vinden we afval scheiden belangrijk?

Het scheiden van afval is belangrijk, want van deze afvalstromen kunnen we weer nieuwe grondstoffen maken. Dit heeft niet alleen financiële voordelen, maar is ook goed voor het milieu. Om een voorbeeld te geven, op dit moment bestaat in Nederland gemiddeld het restafval voor bijna 50% uit GFT+E afval. GFT+E staat voor Groente, Fruit, Tuinafval en Etensresten. Etensresten horen er dus bij! GFT+E bij het restafval is zonde, want met zuiver GFT+E afval kunnen we een hoop doen. Zo wordt bijvoorbeeld van GFT+E compost gemaakt, dat weer in de landbouw gebruikt kan worden als bemesting. Het goed scheiden van GFT+E afval levert dus een hoop op!

TIP: GFT+E kan soms gaan ruiken. Dit kun je voorkomen door biologisch afbreekbare GFT-zakjes te gebruiken. Bij De Kringloper zijn deze zakjes vanaf 2 maart te koop voor € 1,25 per rolletje. De Kringloper is te vinden op Borchwerf 35C in Roosendaal.