Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

DUURZAME MENSTRUATIEPRODUCTEN

Gratis een duurzaam menstruatieproduct uitproberen

De menstruatieperiode brengt een hoop afval met zich mee. Wil jij jouw menstruatie op een duurzame manier benaderen? De gemeente Roosendaal helpt hierbij graag een handje! Zo hebben we alle duurzame opties op een rijtje gezet en kun je een van de duurzame varianten gratis aanvragen om te proberen.

 

Lees meer over de verschillende opties en vraag jouw gratis product aan via het formulier onder aan de pagina.

 

Wist je dat?

Je door menstruatie gedurende je leven gemiddeld 10.000 tampons of maandverbanden weggooit? Dat is ongeveer je eigen lichaamsgewicht in menstruatieproducten.

 

 

Wasbaar maandverband

Het wasbaar maandverband is een van de duurzame oplossingen. Wasbaar maandverband is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen als milieuvriendelijk alternatief voor gewoon maandverband. Je kunt wasbaar maandverband ongeveer 4 tot 6 uur gebruiken en na gebruik uitspoelen in koud water en vervolgens op 60 graden wassen. Wasbaar maandverband is duurzamer ten op zichte van wegwerpartikelen waardoor je wel €90 per jaar kunt besparen.

Menstruatiecup

De menstruatiecup is het meest populaire, duurzame menstruatieproduct in Nederland. Een menstruatiecup vangt het bloed op tijdens de menstruatie, je kunt de cup tussendoor gemakkelijk uitspoelen en wassen. Na je menstruatie kun je de cup in kokend water leggen zodat deze goed schoon wordt. Een cup gaat gemiddeld zelfs 5 tot 10 jaar mee en is dus een uitstekend duurzaam alternatief!

Menstruatiedisc

De menstruatiedisc is een variatie op de menstruatiecup. Het verschil met de cup is dat de disc geen vacuüm creëert, een iets grotere inhoud heeft waardoor deze minder vaak verschoond hoeft te worden dan de cup en je deze kunt legen zonder hem te verwijderen. Sommige merken hebben een verwijderhulpje om de disc makkelijker te kunnen verwijderen. Met 1 menstruatiedisc bespaar je wel 3000 tampons of maandverband.

Menstruatieondergoed

Menstruatieondergoed wordt steeds populairder in Nederland. Waar een paar jaar geleden weinig mensen zich zorgen maakte over de hoeveelheid plastic in maandverband, is dat nu anders. Daarnaast zorgt volgens gebruikers het ondergoed voor minder irritatie en is het gemakkelijk in gebruik. Bovendien kan menstruatieondergoed niet verschuiven en absorbeert het meer dan tampons of maandverband.

Gratis proefpakket aanvragen

Wil jij een duurzame variant tijdens jouw menstruatie gratis uitproberen? De Gemeente Roosendaal stelt de verschillende varianten gratis beschikbaar. Vul het onderstaande formulier in om een gratis product aan te vragen. Na het invullen van het formulier zal de gemeente zal contact met je opnemen.

Let op: de gratis duurzame producten zijn alleen beschikbaar voor inwoners van de Gemeente Roosendaal.

Ik wil een proefpakket aanvragen voor..
Heb je bepaalde voorkeuren die je wil delen zoals een specifieke maat van bijvoorbeeld menstruatiecup of menstruatieondergoed?