Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Luiers en Incontinentiemateriaal

Herbruikbare luiers

Wil je het gebruik van luiers op een duurzame en kostenbesparende manier benaderen? We geven je op deze pagina graag wat meer info.

Wist je dat?

Kinderen gemiddeld 5.000 luiers dragen voordat zij zindelijk worden? Dat is zo’n 800 tot 1000 kilo aan luierafval. Door herbruikbare luiers te gebruiken bespaar je rond de 300 kilo luierafval per jaar.

Wasbare luiers

Wasbare luiers zijn een goede milieuvriendelijke vervanger van wegwerpluiers. De wasbare luier is gemaakt van katoen of bamboe. Het bestaat uit een waterdichte (kleurrijke) buitenkant, een absorberende binnenkant en een inlegvel dat ontlasting opvangt. Het verschonen van een wasbare luier is niet anders dan bij een wegwerpluier. Je hoeft enkel een inlegvel in de luier te leggen en deze na gebruik weg te gooien. Na gebruik van de luier kan je deze op 60 graden wassen zodat ze na het drogen weer klaar zijn voor gebruik. Het gebruik van wasbare luiers is niet alleen goed voor het milieu en portemonnee maar kan ook zorgen dat je kindje sneller zindelijk wordt. Doordat zij de nattigheid van de luier beter voelen worden zij zich bewust van wat ze doen.

 

 

Gratis inzamelpunten

Wil je toch liever wegwerpluiers gebruiken? Vanaf 2 maart 2020 zamelen we restafval nog maar 1 keer in de 4 weken in, in plaats van om de week. We maken het daarom mogelijk om luiers en incontinentiemateriaal gratis in te leveren bij een van de inzamelpunten. Wil je weten waar je luiers en incontinentiemateriaal kwijt kunt? Bekijk dan onderstaande lijst.

LET OP! Bij sommige kinderdagverblijven zijn de containers alleen tijdens openingsuren toegankelijk.

Bekijk een kaart met de inzamellocaties

FAQ