Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Landelijke Opschoondag

Meld je direct aan!

Landelijke opschoondag

De Landelijke Opschoondagen van 2023 zijn op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart. 

Deze dag(en) staat volledig in het teken van het opruimen van zwerfafval. Want een veilige, schone en leefbare woon-, werk- en schoolomgeving willen we allemaal.

De gemeente Roosendaal verzorgt de openbare ruimte, maar zij kan dat niet alleen. Om onze stad schoon te houden hebben we hulp nodig van iedereen. Zo dragen we met z’n allen bij aan een schone leefomgeving en kunnen we samen trots zijn op onze stad.

Let op: ook tijdens de landelijke opschoondag houd je je aan de coronamaatregelen. Bekijk hier de tips voor corona-veiligheid op de website van Nederland Schoon.

Je kunt je niet meer aanmelden voor de Landelijke Opschoondagen 2023.

Doet jouw school of vereniging/scouting mee of ben je een vrijwilliger?
Deze dag is een mooi moment om de omgeving van jouw school of vereniging/scouting of je eigen straat weer eens grondig onder handen te nemen. Als je meedoet, melden wij jullie aan op de website van supporter van schoon, zorgen wij voor de benodigde materialen en versnapering. Daarnaast halen wij het ingezamelde vuil aan het einde van de dag op en verwerken wij het.

Voorbereidend lesmateriaal
Om leerlingen kennis te laten maken met de zwerfvuilproblematiek, heeft de Stichting Nederland Schoon een digitaal schoolproject over zwerfafval ontwikkeld voor de groepen 1 t/m 8 en leerlingen van het Voortgezet Onderwijs. Op de website www.aandeslagmetafval.nl vind je informatie voor de leerkrachten en een interactief gedeelte voor de leerlingen (handleidingen leerkracht, werkbladen, filmpjes, quiz, spelletjes, etc.) Ook kun je een klas opgeven voor gratis gastlessen en workshops.

Heb je vragen? Dan mag je contact opnemen met Jolanda: j.jochems@omwb.nl of 06 52 85 73 87.