Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Landelijke Opschoondag

Landelijke opschoondag

De Landelijke Opschoondag van 2024 is op vrijdag 22 maart voor de scholen en op zaterdag 23 maart voor de organisaties, verenigingen en vrijwilligers.

Deze dagen staan volledig in het teken van het opruimen van zwerfafval. Want een veilige, schone en leefbare woon-, werk- en schoolomgeving willen we allemaal.

De gemeente Roosendaal verzorgt de openbare ruimte, maar zij kan dat niet alleen. Om onze stad en de dorpen schoon te houden hebben we hulp nodig van iedereen. Zo dragen we met z’n allen bij aan een schone leefomgeving en kunnen we samen trots zijn op onze stad.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Doet jouw school of vereniging/scouting mee of ben je een vrijwilliger?
Deze dag is een mooi moment om de omgeving van jouw school of vereniging/scouting of je eigen straat weer eens grondig onder handen te nemen. Als je meedoet, melden wij jullie aan op de website van supporter van schoon, zorgen wij voor de benodigde materialen en versnapering. Daarnaast halen wij het ingezamelde vuil aan het einde van de dag op en verwerken wij het.

Voorbereidend lesmateriaal
Om leerlingen kennis te laten maken met de zwerfvuilproblematiek, heeft de Stichting Nederland Schoon een digitaal schoolproject over zwerfafval ontwikkeld voor de groepen 1 t/m 8 en leerlingen van het Voortgezet Onderwijs. Op de website www.aandeslagmetafval.nl vind je informatie voor de leerkrachten en een interactief gedeelte voor de leerlingen (handleidingen leerkracht, werkbladen, filmpjes, quiz, spelletjes, etc.) Ook kun je een klas opgeven voor gratis gastlessen en workshops.

Heb je vragen? Dan mag je contact opnemen met Jolanda Jochems van MEC Roosendaal: 06 48 33 41 58.