Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Ongedierte bestrijding

ACTIE TEGEN RATTENOVERLAST

ACTIE TEGEN RATTENOVERLAST

Op de Jan Vermeerlaan staan sinds donderdag 8 oktober enorme borden van ratten die de aandacht trekken. De borden zijn onderdeel van onze actie om inwoners ervan bewust te maken dat zij zelf iets kunnen doen om ratten(plagen) te voorkomen. Er zijn inwoners die met goede bedoelingen eten in de openbare ruimte gooien of leggen, dat bijvoorbeeld is bedoeld voor eenden en vogels. Maar dit voer trekt ook ratten aan. En ratten geven overlast. Ze verspreiden ziektes en beschadigen gebouwen. Ook is het moeilijk om ze te bestrijden, want het is verboden om gif te gebruiken. Maar er zijn dingen die we wél kunnen doen, zoals voorkomen dat ze een voedselbron hebben. Daarom vragen we je om geen eten op openbaar gebied te leggen en samen de omgeving vrij van afval te houden.

Zo voorkomen we samen dat we last krijgen van ratten. Gooi GFT+E (Groente, Fruit en Etensrsesten) afval in de GFT+E container. De etensresten gaan zo niet verloren, want we maken er compost van. Heb je geen GFT+E container, dan kun je er eentje aanvragen bij Saver. Deze moet je natuurlijk wel kwijt kunnen op je eigen terrein, of in een gemeenschappelijke ruimte. Eventueel kun je met buren een container delen. Kun je geen GFT+E container kwijt, dan mag je dit afval bij je restafval doen.

Preventie is beter dan bestrijden..

De enorme ratten staan er vijf dagen, en gaan dan naar de volgende locatie toe. Na deze vijf dagen plaatsen we een informatiebord waar duidelijk op staat dat inwoners geen dieren moeten voeren, vanwege de kans op ratten(overlast).

Preventie is beter dan bestrijden, en daarom zetten we daar op deze manier op in.

Wil je meer lezen over ratten en het voorkomen van een plaag? Dan verwijzen we je graag naar de website van Milieu Centraal.