Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

1 x in de 4 weken

halen wij uw restafval op

Waarom 1 x per 4 weken

Doe je mee om de landelijke doelstelling van 100 kg restafval per inwoner per jaar aan het eind van 2020 te halen? Als we met zijn allen proberen zo goed mogelijk afval te scheiden is dit mogelijk!

Jullie stellen je vast de vraag, wat is het nut hiervan? Nou, in de wereld ontstaat steeds meer een te kort aan waardevolle grondstoffen. Grondstoffen die we uit de bodem van de aarde winnen. Onder andere olie is een van die belangrijke grondstoffen. Olie zit in bijna alles om ons heen verwerkt, in je kleding, in je telefoon, in je huis. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel op een of andere manier olie voor gebruikt. Stel je eens voor dat er geen olie meer is. Dan kun je alles wat je nu dierbaar is (je telefoon, je kleren, je schoenen, etc.) niet meer kopen.

Waarom afval scheiden belangrijk is

Jouw afval bestaat uit grondstoffen die heel goed hergebruikt kunnen worden. Daar hoeven we dan geen nieuwe kostbare grondstoffen voor te winnen. En kunnen we deze hergebruikte grondstoffen weer gebruiken voor nieuwe producten, zoals je nieuwe toekomstige smartphone en kleren. Dus daarom is het nuttig om moeite te doen om goed afval te scheiden.

Wil je advies over hoe je het best afval kunt scheiden? Onze afvalcoach komt graag bij je langs. Je kunt contact met haar opnemen door het webformulier in te vullen.