Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Roosendaal aan de bak

tegen zwerfafval

Samen kunnen we zwerfafval tegen gaan!

Samen kunnen we het zwerfafval verminderen! Met hulp van onze vrijwilligers en jou als inwoner van Roosendaal zorgen we voor schone straten, parken en speelpleinen. Doe jij ook mee? Let er dan goed op dat je geen afval achter laat op straat. Gebruik een van de vele prullenbakken in onze stad en dorpen voor je afval. Ze staan echt overal!

Actief aan de slag en vrijwilliger worden? Dat kan ook! Bel met 140165 en wij zorgen er dan voor dat je goed materiaal krijgt.

 

Rsd aan de bak tegen zwerfafval

Je vindt het bijna in elke straat. Je loopt erlangs, eroverheen of stapt er soms zelfs in. Helaas hoort dit afval niet thuis op straat of in het gras, maar in de prullenbak. De meest voorkomende stukken fijn zwerfafval zijn sigarettenpeuken (70,2%) en uitgekauwde kauwgom (29,8%). De boosdoeners onder grof zwerfafval zijn papier (23,3%), artikelen van take away bestellingen (15,8%) en drankverpakkingen (15,3%). Dit afval blijft jaren liggen en zal niet worden afgebroken door de natuur. Wist je dat een kauwgompje er minimaal 20 jaar over doet om afgebroken te worden? Een blikje zelfs minimaal 50 jaar!

Afval langs afhaalroutes

Heerlijk om af en toe eens lekker eten af te halen. Zo hoef je niet te koken, maar steun je ook nog de lokale horeca. We zien daardoor alleen ook een grote hoeveelheid zwerfafval ontstaan en dat kan niet de bedoeling zijn. Daarom zeggen wij: afhalen is thuis weggooien. Dat doe jij toch ook?

Wees geen lamzak, gooi het in de afvalbak!

Anneke, Raadslid

Weggegooid of zwerfafval gescoord?

Marco, raadslid