Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Maak van mondkapjes

geen zwerfkapjes

Roosendaal komt in actie tegen zwerfkapjes

Mondkapje op, mondkapje af. Tegenwoordig gaan we de deur niet uit zonder mondkapje op zak. Dat betekent ook dat we ze wel eens verliezen. Zo veranderen onze mondkapjes in zwerfkapjes. Samen komen we in actie om onze stad vrij te maken van rondzwervende mondkapjes!

Mondkapje op zak of in de afvalbak!

Wanneer je onderweg bent, en je je (wegwerp)mondkapje niet meer nodig hebt, is het belangrijk om te weten waar je deze laat na gebruik. Een uitwasbaar mondkapje kun je natuurlijk langer gebruiken. Maar in welke afvalbak gooi je je wegwerpmondkapje? Of je herbruikbare mondkapje, wanneer deze versleten is? Op de plekken waar je een mondkapje het vaakst nodig hebt (bijvoorbeeld de supermarkt en openbaar vervoer), zijn altijd afvalbakken aanwezig. Een mondkapje is gemaakt van verschillende materialen en hoort daarom altijd bij het restafval.

Samen kunnen we zwerfafval tegen gaan

Samen kunnen we de hoeveelheid zwerfafval verminderen! Met hulp van onze vrijwilligers en jou als inwoner van Roosendaal zorgen we voor schone straten, parken en speelpleinen. Doe jij ook mee? Let er dan goed op dat je geen afval achter laat op straat. Gebruik een van de vele prullenbakken in onze stad en dorpen voor je afval. Ze staan echt overal!

Actief aan de slag en vrijwilliger worden? Dat kan ook! Bel met 140165 en wij zorgen er dan voor dat je goed materiaal krijgt.