Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

De campagne

Roosendaal aan de bak tegen zwerfafval!

Elke keer dat je eten afhaalt, neem je vaak een hoop wegwerpverpakkingen mee. Helaas komt veel van dit afval in de natuur terecht, en dat is natuurlijk zonde! Samen met Roosendaalse ondernemers gaan we aan de bak tegen zwerfafval! Zo geven we 50 unieke afhaalpakketten weg die jou een handje helpen! Doe jij ook mee?

Wat zit er in het duurzame afhaalpakket?

Van 27 november t/m 24 december maak je kans om een van de unieke afhaalpakketten te winnen. In dit pakket zit alles wat je nodig hebt om duurzaam én comfy te snacken zonder onnodig gebruik van wegwerpplastic.

 

 

Herbruikbare maaltijdbox

RSD aan de bak snackpak

Herbruikbaar bestek

Snackbag

Herbruikbare drinkbeker

WIN 1 van de 50 duurzame afhaalpakketten mét chill outfit

Laat je gegevens achter en maak direct kans

De campagne

Jouw smaak, jouw bakje, onze planeet

Een eigen bakje meenemen naar de snackbar en statiegeld betalen voor je beker is iets wat je steeds vaker tegen komt. Vanaf 1 juli moet je namelijk extra betalen voor plasticverpakkingen bij het afhalen van eten. Jouw eten afhalen in een herbruikbaar bakje is dus niet alleen een win voor jezelf maar ook voor het milieu!

Waarom van plastic naar hergebruik?

Afhaalrestaurants aan de bak

Elke dag gooien we in Nederland 19 miljoen plastic bekers en voedselverpakkingen weg. Onder druk van Europese wetgeving moet het gebruik van wegwerpplastics in Nederland terug worden gedrongen met 40 procent per 2026.

Hierdoor moeten ondernemingen een herbruikbaar alternatief aanbieden voor de plastic wegwerpverpakkingen. Een andere mogelijkheid is dat klanten een eigen beker of bakje meenemen. Niet alleen de horeca heeft hiermee te maken. Ook voor de plastic verpakking van de maaltijdsalade in de supermarkt of het benzinestation betaal je sinds kort een vergoeding.