Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Kattenbakvulling

In de restafvalbak

Alle kattenbakvulling hoort bij het restafval!

Elke katteneigenaar heeft er mee te maken, kattenbakvulling. Dit brengt natuurlijk een hoop afval met zich mee. Maar wist je dat alle soorten kattenbakvulling thuishoren in het restafval? Van geurkorrels tot milieuvriendelijkere varianten van houtsnippers, maisstengels of tarwestengels.

Twijfel je in welke afvalbak iets thuishoort? Gebruik dan de afvalscheidingswijzer op de website van Samen aan de Bak.

Afvalscheidingswijzer
kattenbak
vuilniszak
Kattenbakvulling

Niet bij het GFT+E

Kattenbakvulling hoort dus niet bij het GFT+E. De twee belangrijkste redenen hiervoor zijn het compostproces en het risico op overdragen van dierziektes. Wanneer er afval in het GFT+E afval terechtkomt wat daar eigenlijk niet thuishoort, dan kan dit het compostproces verstoren. Alleen van zuiver GFT+E afval kunnen nieuwe dingen gemaakt worden zoals compost. Daarnaast bestaat de kans dat ziektes worden overgedragen wanneer de uitwerpselen van katten worden weggegooid bij het GFT+E. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Daarom is het dus heel belangrijk jouw kattenbakvulling bij het restafval te gooien.

Afval van andere huisdieren

Naast katten produceren andere huisdieren natuurlijk ook veel afval. Strooisel zoals hooi, stro en zaagsel van vogels en kleine knaagdieren mogen samen met hun poep en restanten diervoer bij het GFT+E afval gegooid worden. Heb je jouw hond uitgelaten maar was er geen prullenbak in de buurt? Afval van honden zoals hondenpoepzakjes horen bij het restafval.

hondenpoot

Supermarkten en dierenwinkels in Roosendaal

Deze supermarkten en dierenwinkels in Roosendaal helpen de boodschap rondom kattenbakvulling te verspreiden.