Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Meer likes voor

minder afval

Doe je ook mee?

Meer likes voor minder afval

Zwerfafval is trending in Roosendaal. Het veroorzaakt niet alleen een rommelig beeld maar heeft ook nog eens gevolgen voor dier en natuur. Wist je bijvoorbeeld dat er elk jaar minstens één miljoen zeevogels doodgaan door zee-afval? En dat het meer dan 50 jaar duurt voordat een blikje in de natuur vergaat? Zonde natuurlijk! Daarom gaan wij voor #NOTRASHTAG. Geef het goede voorbeeld en zorg er samen met je vrienden voor dat jouw buurt schoon is. Je krijgt natuurlijk meer likes in een schone omgeving!

 

Wist je dat?

Er elk jaar minstens één miljoen zeevogels doodgaan door zee-afval?

 

 

Van afval tot shirt

Afval wat in de juiste afvalbak gegooid wordt, kan worden gerecycled zodat er weer toffe dingen van worden gemaakt! Zo wordt jouw plastic flesje bijvoorbeeld gebruikt om een shirt van het Nederlands Elftal te maken en wordt een blikje omgetoverd tot een gloednieuwe fiets. Door het recyclen van afval kunnen we materialen hergebruiken en hoeven er geen nieuwe grondstoffen geproduceerd te worden. Dat is beter voor het milieu en onze toekomst!

 

Extra zakcentje

Vanaf 1 april 2023 zit er €0,15 cent statiegeld op frisdrankblikjes. Door jouw frisdrankblikjes in te leveren bij de supermarkt kun je dus een extra zakcentje verdienen! Per jaar worden er ruim 2,5 miljard drankblikjes verkocht en belanden er zo’n 150 miljoen blikjes in de natuur…  Jouw extra zakgeld ligt dus voor het oprapen! 🚀

Snel weggegooid.. maar niet zo snel verdwenen!

Zo lang duurt het voordat jouw afval in de natuur is vergaan

Frisdrankblikje

50 jaar

Kauwgom

20 tot 25 jaar

Chipszak

75 jaar

Sigarettenpeuk

10 jaar